Adobe_Photoshop_Lightroom_v2.0_iconMac uživatelé se před několika dny mohli dočkat příjemné aktualizace, která přináší hned několik užitečných novinek. Mimo povedeného vylepšení výkonu aplikace přináší i nové fuknce – filtrové štětce, detekci obličeje, podpora HDR fotografií a například spojování fotek v panoramata.



První novinkou je možnost spojovat obrázky JPG a RAW do jedné a vytvořit tak vysoce kvalitní panoramata. Software automaticky pozná stejné body, a tak ořeže přebytečné místo navíc.

prispevek2_11

Rozpoznávání obličejů rozhodně každý ocení. Program automaticky detekuje obličeje, takže je pro vás jednoduší si své fotografie lépe zorganizovat. Každý obličej může dostat jméno, popis, hodnocení atd. Pro přidání dalších snímků vám je seřadí podle obličejů.

prispevek2_3

Třetím bonusem aktualizace, kterou si pro nás Adobe připravil je podpora HDR. Vy tak můžete ze dvou fotografií odlišných svým osvětlením vytvořit jednu „středovou“, která bude dosahovat té nejlepší kvality.

prispevek2_21

Adobe aktualizal i své iOS verze, takže si kvalitní úpravu fotek můžete užít i na svém iPadu nebo iPhone, kde je ke stažení zdarma. Mac verzi můžete sehnat na oficiálních stránkách Adobe, kde ho získáte za 12,09 euro  měsíčně jako základní balíček, nebo za 60,49 euro, pokud chcete mít veškerý software od Adobe.

Zdroj: macrumors.com