apple_watch_novinky_iconPrvní update pro operační systém Watch OS si svou premiéru neodbyl na jedničku. Inženýři z Applu v zatím jediném updatu pro hodinky Apple Watch přinesli kromě vylepšení výkonu, opravy chyb v Siri, přesnějšího výpočtu spálených kalorií a podpory emotikonů z iOS a OS X i nepříjemnost pro uživatele jablečných hodinek.



Tato nepříjemnost spočívá v neschopnosti Apple Watch prodloužit nebo vůbec průběžně nezaznamenat hodnotu vašeho srdečního tepu. Hodinky mají za úkol měřit a zaznamenat váš srdeční tep každých 10 minut, ale nová aktualizace tento proces u některých uživatelů prodlužuje (takže změří tep až za půl hodiny nebo hodinu) nebo měření zcela vynechá. Na diskusních fórech lidé mj. píší, že když otevřou libovolnou aplikaci zobrazující aktuální srdeční tep, zobrazí se naměřené hodnoty jakoby se nic nestalo.

Pokud již vlastníte jablečné hodinky Apple Watch a ujistili jste se, že máte Watch OS ve verzi 1.0.1, můžete si v aplikaci Zdraví ověřit, jestli je i ve vašem systému chyba. Spusťte aplikaci Zdraví, dále Data – Životní funkce – Srdeční tep – Ukázat všechna data.

Měření srdečního tepu

 

Zdroj: 9to5mac.com