iPhone 7 iconČasy, kdy chytrý telefon iPhone nabízel 4GB paměti, jsou už dávno pryč. Před osmi lety by se do iPhonu první generace s takovou kapacitou dala nainstalovat hra Fifa 15 skoro čtyřikrát. V současnosti je iPhone 6 k dispozici s kapacitou 16GB, 64GB a 128GB. Podle serveru TrendForce je pravděpodobné, že budoucí generace iPhonu, tedy iPhone 6s nebo 7, bude mít v základu 32GB paměti.



Jakmile se minimální kapacita iPhonu 6s zvýší, telefon se bude prodávat ve variantě s 32GB, 64GB a 128GB pamětí. Vzhledem k tomu, jak velký objem dat můžeme v dnešní době do chytrého telefonu dostat (aplikace, hudba, filmy, obrázky, atd.), bude nezbytné neustále navyšovat kapacitu úložného prostoru.

Další generaci iPhonu čeká ještě daleko více změn. TrendForce uvádí navýšení operační paměti z 1GB na 2GB, upgrade stávající DRAM z LPDDR3 na LPDDR4 a přidání nové technologie Force Touch, která již zpříjemňuje ovládání MacBooku. Force Touch bude pro displeje chytrých telefonů důležitým vylepšením, protože skrývá mnoho funkcí. Je ovšem na vývojářích, jestli a jak potenciál této technologie využijí.

iphone6-stock

Zdroj: Trendforce.com