apple ios android iconApple se snaží nově příchozím uživatelům co nejvíce zpříjemnit cestu. Koncem roku bude z App Storu možné stáhnout aplikaci „Move to iOS“, prostřednictvím které bude velice snadné přetáhnout a přizpůsobit data z Androidu na Vaše nové iOS zařízení. Pro funkci procesu  bude nutné aplikaci nainstalovat i na zařízení s Androidem, který bude možné obnovit a smazat až po ukončení operace.



Dle webu společnosti Apple bude možné synchronizovat pomocí Wifi kontakty, zprávy, fotografie, videa, internetové záložky, mailové účty, kalendář a některou neplacenou hudbu a knihy. Celý transfer bude probíhat s minimálními zásahy uživatele. Jako součást tohoto procesu bude aplikace i skenovat zakoupené a nainstalované aplikace z Google Play a pokud budou dostupné i ve verzi pro iOS, tak je přidá do Vašeho App Store listu jako aplikace ke stažení.

Vzhledem k tomu, že nová verze iOS spolu s další generací iPhonu vyjde letos na podzim, tak je pravděpodobné, že Apple bude tuto aplikaci propagovat ve stejné kampani a věří, že se osvědčí hlavně těm, kteří stále váhají zda přejít na iOS či ne z důvodu složitosti přechodu. To bude nyní minulostí a k veškerému přenosu postačí „Move to iOS“.

move-to-ios-feature

Zdroj: iphonehacks.com