apple_watch_sport_edition_iconZdá se, že od premiéry v dubnu mají Apple Watch obrovskou úspěšnost. Nejsou to však jen Apple Watch, které Applu ve velkém vynášejí, ale také pásky, které si k hodinkám můžete dokoupit. Apple dosud neprozradil, kolik kusů hodinek opravdu prodal, ale informace z firmy Slice Intelligence ukazují, že do půlky června to bude zhruba 2 790 000 kusů Apple Watch.



Průzkumy dále ukazují zajímavý fakt. Zhruba 17% uživatelů Apple Watch si dokoupí druhý pásek, z nichž nejpopulárnější je pásek sportovní. Vzhledem k ceně 49$ (zhruba 1.173,- Kč) za jeden musí mít Apple ohromující zisk. Z výzkumu společnosti IHS vyplývá, že výrobní cena jednoho je 2,05$.

Cena samozřejmě nezahrnuje dopravu, balení, ale i kdyby to všechno vyšlo na 9dolarů, Apple má stále zisk na jednom náramku 40$, říká analytik Kevin Keller.

Druhým nejoblíbenějším páskem je Milannese Loop s cenovkou 149$ (zhruba 3.567,- Kč). To naznačuje, že většina lidí má své hodinky univerzální. Když jdou do společnosti, nasadí si formálnější pásek, když jdou sportovat, nasadí si pásek sportovní.

Apple Watch se prodávají za celkem rozumnou cenu, ale když jde o příslušenství, Apple na něm chce vydělávat stejně tak. Příkladem může high-endový, nerezo-ocelový pásek Link Bracelet, za který si Apple účtuje nekřesťanských 449$ (zhruba 10.750,- Kč).

apple-watch-faces-cases-bands

Zdroj: iphonehacks.com