apple_music_hudba_iconDnes v 17.00 hod evropského času bude uvedeno iOS 8.4 a spuštěna nová streamovací služba Apple Music. Jde v podstatě o kokurenci služeb jako je Spotify, Rdio nebo třeba Google Play Music. Pro všechny příznivce Applu a nové členy značky nyní níže přehled této novinky.



O Apple Music:

Jde o chytré propojení iTunes hudby z Vaší knihovny a online streamů libovolných interpretů. V popisu Apple přímo cituje: „Všechny způsoby, jak milujete hudbu. Všechno na jednom místě,“. K tomuto Apple Music nabídne také nepřetržitě streamovanou rádiovou stanici Beats 1 a sociální prvek zvaný Connect pro propojení fanoušků a umělců. V případě, že se rozhodnete si službu nepředplatit, budete mít skrze Apple ID i nadále přístup k některým funkcím. Konkrétně to bude ke kanálu interpreta na Connectu, kde budete moci jednotlivé interprety také sledovat, a budete moci poslouchat rádiovou stanici Beats 1.

Cena:

Novinku si každý může náležitě vyzkoušet a plně užít, Apple totiž nabídne 3 měsíce poslechu zcela zdarma. Po uplynutí zkušební lhůty si zákazník službu může předplatit za poplatek 10$/měsíc, to je srovnatelná cena s konkurenčními službami. Navíc za 15$/měsíc si lze předplatit rodinný stream, který lze sdílet přes iCloud Rodinné sdílení až s 6ti členy Vaší rodiny. Jakou cenu nabídne Apple Music na území České Republiky není do vydání zatím známo.

Jak Apple Music spustit:

Apple Music je přímo spojena s vydáním nového iOS 8.4 s kterým se v objeví přepracovaná aplikace Hudba. Uživatelé Macu budou ve stejném čase muset stáhnout update pro iTunes. Přepracovaná verze aplikace Hudba bude dostupná i pro vývojářskou verzi iOS 9.

Bude možné poslouchat hudbu offline?

Prioritou Apple Music je poslech hudby kdykoli a kdekoli a tak v případě omezeného nebo žádného připojení k internetu, bude hudba načítána do paměti a bude možné ji dokonce stáhnout pro offline režim.

Co je Beats 1?

Beats 1 je internetové rádio Applu, které začne vysílat dnes v 18 hodin. Celosvětové vysílání bude probíhat 24 hodin denně a v jeho čele budou stát tři DJové – Zane Lowe, Ebro Darden a Julie Adenugaová. Vedle nich budou mít na Beats 1 vlastní pořady také hudební celebrity jako Elton John, Drake, Dr. Dre a další. Na nové stanici můžeme očekávat poslech toho nejnovějšího a také nejzajímavějšího, co nám hudební svět nabízí, včetně exkluzivních rozhovorů s různými celebritami.

Jak na tom bude současná knihovna iTunes?

Apple Music a knihovna iTunes budou fungovat nezávisle na sobě a tak se nemusíte bát o ztrátu svých dat. Obě služby bude možné poslouchat současně.

Apple Music a iTunes Match:

iTunes match bude stále funkční i po příchodu Apple Music. Pokud se rozhodnete za Apple Music neplatit a budete chtít mít přesto svou současnou knihovnu v cloudu, budete moci nadále využívat iTunes Match.

Apple Music Connect:

Jde o revoluční službu přímo v Apple Music skrze kterou budou moci umělci komunikovat se svými fanoušky podobně jako na Twitteru nebo Facebooku.

apple-music-members-531x450