apple_music_hudba_iconApple je zcela jistě leadrem ve vývoji smart technologií a jde vstříc budoucnosti i nově spuštěnými službami jako je Apple Music a rádio Beats 1. Nejdříve tu bylo iTunes Radio, to  se nesetkalo s příliš velkou popularitou, a tak se Apple rozhodl koupit Beats. Spojení iTunes Radio a Beats vznikla nynější služba Apple Music a Beats 1.



Z nejnovějších statistik se zdá, že byl tento krok více než geniální. Prodeje digitální online hudby klesají, za to streamované služby naopak vzrůstají na popularitě. Dle statistik společnosti Nielsen SoundScan prodeje digitální hudby klesly v USA o 10%, to je v důsledku pouze 531 miliónů prodaných skladeb, naopak nové služby v podobě online streamu jsou dle statistik z první poloviny roku 2015 na obrovském vzestupu. V tomto období si uživatélé poslechli už 135 miliard skladeb a to je obrovský rozdíl.

Samozřejmě na tom má velký podíl fakt, že u streamovaných služeb nemusíte kupovat jednotlivé skladby, ale za paušální poplatek máte neomezený přístup k veškeré dostupné hudbě.

itunesradio_hero-e1401353740530

Zdroj: Nielsen SoundScan statistics