apple_watch_novinky_iconApple na svých chytrých hodinkách Apple Watch oddělil 3 různé časové funkce do 3 specifických aplikací. To by mělo urychlit práci s těmito aplikacemi a zjednodušit přístup do částí, jako jsou časovač, stopky a alarm. Zatímco většina funkcí jsou na těchto hodinkách více než samovysvětlující, pokusíme se Vám v krátkém návodu ukázat, jak jednoduchá práce s hodinkami Apple Watch je.



Časovač

Tato funkce je naprostým základem, nastavíte si dobu, za kterou chcete být upozorněni a po uběhnutí času Vás Apple Watch probudí bez potřeby sahat pro mobilní telefon.

Apple-Watch-Timer-800x427

Pro spuštění aplikace klikněte na ikonku aplikace Časovač. Poté pohybujte prstem ve směru hodinových ručiček po časovém kolečku na displeji, nastavte požadovanou dobu a klikněte na tlačítko start. V této aplikaci pak můžete vybrat, zda chcete zvolit 24 či 12 hodinový mód.

Budík

Aplikace Alarm je samostatná aplikace fungující výhradně bez pořeby iPhonu. Nicméně pokud nosíte hodinky a nastavíte budík na Vašem iPhonu, upozornění Vám přijde i do hodinek.

Apple-Watch-Alarm-800x427

Nastavení budíku:

  • Klikněte na ikonku aplikace Budík
  • Poté podržte znak „+“ pro přidání nového nastavení buzení
  • Nyní nastavte možnost opakování, změnu názvu pomocí diktování, možnost zapnutí funkce snooze
  • Nyní přepínačem libovolně zapněte/vypněte buzení

Pro vymazání nastaveného času přejeďte přes displej zprava do leva a klikněte na „Smazat“

Stopky

Stopky jsou v těchto funkcích nejrozšířenější aplikací, zde si můžete zobrazit Vaše statistiky měření a ukládat je do historie.

Apple-Watch-Stopwatch-800x427

Zde jsou 4 různé módy, mezi kterými můžete přepínat dlouhým podržením prstu na displeji.

Analogový

Tento mód zobrazí analogový strojek na displeji jako u rafičkových hodinek. Kliknutím na tlačítko „Start“ začnete měřit čas, tlačítkem „Úsek“ zaznamenáte čas jednotlivého úseku a tlačítkem stop ukončíte měření.

Digitální

Tento mód Vám na displeji ukáže minuty, sekundy a milisekundy v digitálním číselníku. Kliknutím na tlačítko „Start“ začnete měřit čas, tlačítkem „Úsek“ zaznamenáte čas jednotlivého úseku a tlačítkem „Stop“ ukončíte měření. Kliknutím na tlačítko „Reset“ pak předchozí měření vynulujete.

Graf

Tento mód Vám ukáže Vaší statistiku afektivity v jednotlivých úsecích.

Hybridní

Tento režim Vám zobrazí všechna důležitá data ze všech předešlých módů.

S Apple Watch tak můžete velice jednoduše přistupovat k časovým funkcím, jak jste již zvyklí z mobilní verze iPhonu.

chi-apple-unveils-new-watch-iphone-6-20140909