beats_1_iconNedávno jsme se konečně dočkali spuštění internetového rádia z dílny společnosti Apple. Hlavní výhodou je online stream 24/7 do vašeho zařízení se znakem nakousnutého jablíčka. Celým vysílacím dnem Vás budou provádět Dj Zane Lowe v Los Angeles, Ebro Darden v New Yorku a Julie Adenuga v Londýně.



Denní stream je pak velice pestrý a bohatý na zábavu. Nicméně se najdou tací, kteří by rádi nahráli stream z rádia a pustili si jej znovu. Pro ty máme jednoduchý návod, jak tohoto dosáhnout.

Návod pro nahrání streamu:

Na Vašem zařízení vypneme automatické zamykání iPhonu, iPadu nebo iPodu Touch. Nastavení/Obecné/Uzamčení/Nikdy. Dále přejděte do aplikace Hudba, klikněte dole na Rádio a začněte poslouchat Beats 1. Pomocí Lightning kabelu připojte iPhone k Macu.

Beats-1-5

Na Macu spusťte QuickTime Player Finder/Aplikace. Dále vyberte Soubor/Nový zvukový záznam. Po otevření okna klikněte vedle tlačítka pro zahájení nahrávaní na malou šipku a vyberte iPhone, iPad případně iPod Touch. O bod níže nastavte kvalitu. Jakmile přepnete na vaše zařízení, vám přestane iPhone nebo iPad hrát a zvuk jde do Macu do QuickTime Playeru.

Beats-1-4

Nyní klikněte na tlačítko nahrávání. Po dokončení klikněte na talčítko Stop a v záložce Soubor/Uložit. A máme hotovo, nahraný stream můžete poslouchat kdykoli znovu.