power_apple_watch_aplikace_iconKaždý náruživý uživatel iPhonu se potýká s ne příliš velkou výdrží baterie. Ráno svůj smartphone vyndaváte z nabíječky s plně nabitou baterií a pokud jste aktivní uživatel, tak krátce po poledni hledáte zásuvku pro dobití. Málo kdo pak ví, že stačí pár kroků v nastavení a výdrž vašeho miláčka můžete prodloužit o desítky minut.



Níže si představíme několik možností jak prodloužit dobu nabití

  1. Prodloužení vypnutím aplikací na pozadí – až 30% úspora
  2. Vypnutí funkce push – až 25% úspora
  3. Vypnutí polohových služeb u apliakcí, které nevyužíváte – až 5% úspora

iPhone-low-battery-ftr

Vypnutí aplikací na pozadí:

Některé aplikace již po jejich instalaci běží na pozadí, aktivně pak skenují a stahují data pro svou aktuálnost z internetu, otázkou pak je zda tuto funkci nutně potřebujete.

  1. Deaktivaci provedete v Nastavení/Obecné/Aktualizace aplikací na pozadí. Tím vypnete běh na pozadí i pro nově instalované appky.

ios7_oprava_03

Vypnutí funkce Push:

Funkce Push udržuje aplikace vypnuté na úrovni systému do té doby než systém sám zaznamená notifikaci pro aplikaci, která je prozatím uspaná, aplikace požádá systém, aby ji vzbudil, až nějaká zpráva z jejího zdroje dojde.

  1. Vypnutí pak nastavíce v Nastavení/Oznámení prostě upravíte nastavení Povolit oznámení u jednotlivých aplikací na „Vypnuto“.

 

Vypnutí polohových služeb:

Toto nastavení lze vypnout všude tam, kde není potřeba, aby aplikace znala současnou polohu a dotahovala tak data z GPS a internetu.

Aplikace mohou polohové služby používat trojím způsobem:

  • nikdy
  • při používání
  • vždy

Vypnutí polohových služeb docílíte v Nastavení/Soukromí/Polohové služby. Zde si můžete zvolit jakou aplikaci chcete povolit/zakázat

AppleNovinky promo fotky sri srí lanka iPhone 6 Plus space grey gold 2015