apple_music_hudba_iconKrátce po vydání Apple Music se fanoušci rozdělili na dva oddělené tábory. Část uživatelů je z nové služby přijemně překvapena a ta druhá část je spokojena, ale ne zcela oslovena, protože služba je obdobou konkurence. Na vydání novinky od společnosti Apple reagují také konkurenti jako jsou Spotify, Rdio či Pandora.



Konkrétně CEO Spotify Daniel Ek reagoval na svém kanálu twitter slovy “Aha, ok.”, po chvíli si rčení však rozmyslel a svůj názor smazal. Reakce Rdio byla poněkud zajímavější, zde správci zkopírovali  legendární ironický dopis věnovaný IBM v roce 1981, když se rozhodli vstoupit do světa PC: “Vítej, Apple. Vážně. Vítej v tom nejvíce vzrušujícím a nejdůležitějším odvětví od začátku hudební revoluce, která začala před 16-ti lety. Rádi uvítáme zodpovědnou konkurenci se snahou tvořit hudbu dostupnou každému legálně, kdykoli a kdekoli. Protože to, co děláme, zvyšuje hodnotu hudby tím, že se zlepšuje zážitek z poslechu hudby, kterou milujeme, u každého človeka. Vitejte při plnění úlohy.”

Rdio-Apple-MusicNakonec přišlo i vyjádření ředitele Pandory Mika Herringa, který uvedl, že si Pandora i nadále bude držet vedoucí pozici v oblasti streamovaných rádiových služeb, protože je na trhu známá a oblíbená. Dále uvedl, že s příchodem Apple Music jistě razantně vzrůstá konkurence, na kterou je třeba reagovat.

pandora-iphone-app_msp

Zdroj: 9to5mac.com