Applepay-logoVe Velké Británii, jako v prvním státě v Evropě, byla včera oficiálně spuštěna služba Apple Pay. Posledních pár dní se Velká Británie s touto novinkou připravovala na oficiální zahájení. Apple Pay je tedy nyní k dispozici pro Anglii, Skotsko, Wales a Severní Irsko.



Jelikož Apple Pay vyžaduje technologii NFC, je dostupná pouze pro iPhone 6, 6 Plus a uživatele Apple Watch. Avšak In-App nákupy skrze Apple Pay mohou být provedeny na zařízeních iPad Air 2, iPad mini 3 a již zmíněných dvou iPhonech.

Apple Pay zatím podporují banky a společnosti, jako je American Express, First Direct, HSBC, NatWest, Royal Bank of Scotland, Santander a Ulster Bank. Další banky, jako Barclays, MBNA, TSB a další, by měli vydat podporu v budoucnosti.

Více než 250 000 míst ve Velké Británii má k dispozici Apple Pay. Například obchody KFC, McDonald, Marks & Spencer, Waitrose a mnohé další. Celý seznam prodejen a aplikací, naleznete na stránkách Applu.

Apple Pay je k dispozici v USA od loňského října a dalším místem je tedy od včerejšího dne Velká Británie. Apple také oznámil, že pracuje na rozšíření služby do několika dalších zemí, včetně Kanady a Číny.

applepayuklive

Zdroj: macrumors.com