apple_watch_novinky_iconApple Watch a Pebble Time jsou velice často srovnávané smart watches. Hodinky jsou si v mnoha ohledech podobné, a proto jsou terčem mnohých srovnávání a recenzí. Ovšem zde jsou aspekty obou hodinek, u kterých se dnes pozastavíme.



Hned na začátku lze zmínit výdrž na jedno nabití, hodinky Apple Watch jsou již nějakou dobu na trhu a mnozí tak mohli zhodnotit jejich celkovou výdrž. Dle mého názoru je právě to slabší stránka Apple Watch, které bude při plném nabití a užívání nutné nabít ještě před koncem dne. Konkurenční Pebble Time pak mají funkci neustále zapnutého času na displeji a i přesto vydrží o něco déle.

Dále pak při srovnání kompatibility zjistíme, že Apple je samostatná komunita, která jde svou cestu a kompatibilita je pak věc programovacího jazyku Swift, skrze kterého může výrobce napsat aplikaci pro tyto produkty. U Pebble Time je pak kompatibilita poněkud jednoduší, jelikož Android je velice volný systém, který může pracovat na velké škále zařízení a velice snadno jej pak každý přizpůsobí dle požadavku.

Pokud budeme chtít pořídit Apple Watch, budeme muset sáhnout o něco hlouběji do kapsy, nejlevnější varianta Apple Watch Sport se zastavila na 349$, Pebble Time pak lze předobjednat za 249$. Jde jen o pár faktů a rozhodně nelze určit jaké hodinky jsou lepší. Každý z nás si jistě najde svůj směr a sám se rozhodne jakou cestou se vydá.

chi-apple-unveils-new-watch-iphone-6-20140909