Find My iPhone - iconNalezli jste nějaké z Apple zařízení a divíte se, že jej nelze užívat ? Ano ve skutečnosti je každé takové zařízení úzce svázané s Apple ID původního majitele, které nelze prolomit, nelze ani přístroj zformátovat či přehrát software přístroje. Jediný oprávněný uživatel je původní zaregistrovaný majitel originálního Apple ID.



Pokud se z nějakého důvodu rozhodnete uzamknutý přístroj nevrátit a budete bádat nad jejím prolomením pak Vás čeká tvrdá zkouška. Při jakémkoli připojení přístroje k internetu se automaticky odešle původnímu majiteli přesná lokalizace přístroje, může Vám zaslat výstražnou zprávu, nebo přístroj na dálku deaktivovat a smazat. Každý nálezce je povinen odevzat nález původnímu majiteli či některému ze správních orgánů. V případě ztráty může původní majitel věc nahlásit na PČR, kde mohou přístroj lokalizovat pomocí IMEI.

Pokud patříte mezi ty, kteří své zařízení postrádají, pak pro Vás máme návod jak jej zpět vyhledat. Přes web společnosti Apple jděte na „www.icloud.com“, přihlašte se pod svým Apple ID a zvolte záložku  Najít iPhone,iPad, Mac. Poté máte možnosti jako zobrazení lokalizace, přehrání výstražného zvuku, režim ztráty, smazat přístroj. Pokud se Vám přístroj nepodaří lokalizovat, doporučujeme zasalt alespoň informační zprávu s kontakty na Vás, popřípadě s možností nějakého způsobu domluvy.

Find_my_phone_activation_lock