iphone_6c_iconPředstavení nové generace jablečných telefonů iPhone se blíží a stále se spekuluje, kolik telefonů Apple představí. S téměř stoprocentní pravděpodobností můžeme říci, že se dočkáme iPhone 6s a iPhone 6s Plus, jako je tomu u současné generace. Očekává se příchod i lacinějšího telefonu, iPhone 6c, který by měl tuto produktovou řadu doplnit.



Společnost Fiksu, poskytující data trhu s mobilními telefony, provedla průzkum své databáze s cílem najít nově využívané zařízení se značkou Apple, a podařilo se. Fiksu ve své zprávě uvádí, že v internetovém provozu našla dva nové modely telefonu iPhone používané v červenci. Jedná se o zařízení s názvem „iPhone 8,1“ a „iPhone 8,2“, tedy pravděpodobně iPhone 6s a iPhone 6s Plus, ale žádná zmínka o iPhone 6c.

Abychom si porovnali předešlé modely s těmito novými, iPhone 6 a 6 Plus měl označení „iPhone 7,2“ a „iPhone 7,1“. Generace iPhone 5c byla reprezentována označení „iPhone 5,3“, což naznačuje, že se třetího iPhonu na zářijové konferenci nedočkáme.

Data společnosti Fiksu také ukazují polohu zjištěných iPhonů. Většina se nachází na území Spojených států, další pochází z Německa a Brazílie.

iphone-6c-rumours_thumb800

Zdroj: 9to5mac.com, Fiksu.com