apple_watch_watchos_2_icon watch osVčera jsme vás informovali o vydání páté beta verze operačního systému watchOS 2 pro vývojáře a dnes se podíváme na jeho novinky. Zatímco předešlé beta verze přinášely pouze malé změny, tentokrát si pro nás inženýři z Applu připravili hned několik vylepšení a nových funkcí.



První změnou ve watch OS 2 je přidání nového časosběrného videa na hlavní obrazovku hodinek, které společně s ostatními nese patrnou změnu v chování. Nové video zachycuje Eiffelovu věž v Paříži a na Apple Watch si nyní můžete vybrat až ze šesti těchto časosběrných snímků. Další viditelnou změnou je tlačítko „Quick Play“ v aplikaci Hudba. Funguje jako tlačítko „Zamíchat všechny skladby“, takže po stisknutí se začne přehrávat libovolná skladba z vašeho zařízení, aniž byste byli nuceni ručně vybírat umělce nebo konkretní skladbu. Apple rovněž v aplikaci Hudba redesignoval nabídku „Právě hrající“, která ve spodní části obsahuje nastavení hlasitosti ve tvaru kolečka a tlačítka „Love Song“ a „Remove Song“ na stranách.

Ve výchozím nastavení se hodinky po 15ti sekundách nečinnosti uspaly, nově je přidaná možnost hodinky uspat až po 70ti sekundách. Vylepšení dostala také aplikace Workout, která vám potvrdí, že data aplikace byla uložena. Pokud zrovna cvičíte, hodinky to zaregistrují a na horní části obrazovky se zobrazí zelená ikona běžce. Ukázalo se také, že Apple opravil chyby ve hmatové odezvě, která se někdy zasekávala.

Zdroj: 9to5mac.com