microsoft icon logoRedmondská technologická společnost Microsoft nyní, podle zdrojů, interně testuje novou zpravodajskou aplikaci, která je navržena především pro uživatele sledující aktuální dění ve světě skrze zpravodajské portály. Aplikace je ovšem odlišná od těch obvyklých, které disponují pouze textovými zprávami.



Pomocí hlasu aplikace čte souhrny jednotlivých článků a uživatelé jsou o nových zprávách informováni bez toho, aniž by je přečetli. Články můžete ukládat a přečíst si je později. Pokud vám nestačí pouze souhry celého článku, můžete si jej zobrazit celý a přečíst si tak i podrobnosti. Nová iOS aplikace s názvem NewsCast ještě nebyla oficiálně představena, ale testování probíhá v plném proudu.

Možná byste očekávali, že onen mluvící hlas je hlasová asistentka Cortana. Ovšem není tomu tak, hlasy jsou ve skutečnosti dva a v porovnání s Cortanou se od sebe liší. Aplikace ještě podle redaktorů Neowin, kteří aplikaci zkoušeli, není na vydání připravena. Otázkou tedy je, kdy Microsoft příjde s touto aplikací do App Storu a jakým soupeřem bude pro „News„, tedy aplikaci od Applu, která je dostupná v iOS 9 a plní podobnou funkci.

NewsCast aplikace NewsCast aplikace_2NewsCast aplikace_3NewsCast aplikace_4

Zdroj: Neowin.net, Macworld.com