microsoft apple iconSpolečnost Microsoft, významný konkurent Applu v oblasti softwarových produktů, vydala nový nástroj pro vývojáře aplikací. Windows Bridge (zvaný někdy WinObjC) je open source program, který vývojářům umožňuje portovat aplikace vytvořené pro iOS na Windows 10. Programátor naprogramuje aplikaci pro iOS a pomocí nástroje Windows Bridge ji snadno přenese na tablety a telefony s Windows 10.



Windows Bridge pod licencí MIT vývojářům poskytuje nástroje pro vytvoření aplikací na Windows s pomocí již existujícího kódu v programovacím jazyku Objective-C. Obsahuje kompilátor Objective-C, iOS knihovny a API, runtime a vývojové prostředí Visual Studio. Aplikace mohou být vyvíjeny na dvou procesorových architekturách – x86 a x64 s tím, že budou podporovat Windows 10 a Windows 8.1.

Microsoft tento nástroj oznámil už před třemi měsíci na konferenci Build, kde ukázal konverzi aplikace iOS na aplikaci pro Windows 10. Windows Bridge je stále ve vývoji, takže prozatím není stabilní. Vývojáři se mohou aktivně zapojit do reportování různých chyb a závad. Stahovat můžete na stránkách GitHub.

Windows Bridge (WinObjC)

Zdroj: Macrumors.com