iphone_6s_icon_logoPodle nedávných informací, které čerpají ze zdrojů blízkých Applu, bychom se nového iPhone 6s mohli dočkat už skoro za měsíc na speciálním eventu pořádaného kalifornskou firmou. Na konci července jsme vás informovali o začátku masové výroby, která byla naplánovaná na začátek srpna. Ovšem současné informace hovoří o tom, že se výroba přesune o dva týdny později, a to do druhé poloviny srpna.



Tyto informace zveřejnil analytik společnosti KGI, Ming-Chi Kuo, který rovněž tvrdí, že opoždění výroby nové generace – iPhone 6s – nebude mít žádný vliv na termín jeho představení 9. září. Pravděpodobně ale může nastat situace, že poptávka po nových iPhone 6s a iPhone 6s Plus bude tak velká, že ji Apple nestačí celou pokrýt kvůli nedostatku vyrobených zařízení, jejichž výroba se opozdila.

Ming-Chi Kuo se ve své zprávě také zmiňuje o společnostech pracujících na výrobě a jejich podílu na iPhone 6s. Firma Foxconn, která mimo jiné bude v České republice investovat velké peníze do nového výzkumného centra, vyrábí 60 procent všech modelů iPhone 6s (včetně modelu s větším displejem iPhone 6s Plus). Dalším výrobcem je Pegatron, který se podílí zbylými 40ti procenty.

iphone_rose_gold_pink_6_6s_color

Zdroj: Macrumors.com