Apple TV - PeriscopeVývojáři populární aplikace Periscope, kteří v březnu tohoto roku přešli po akvizici do Twitteru, pracují na její verzi kompatibilní s ještě nepředstavenou Apple TV 4. generace. Serveru TechCrunch to potvrdily zdroje blízké situaci s tím, že detailnější informace ohledně funkcionality aplikace k dispozici nejsou.



Periscope, jako aplikace třetích stran na Apple TV, se zaměří především na sledování živých streamů. Není prozatím známé, zda dovolí například streamování obrazovky na televizoru připojeného k Apple TV nebo natáčení živého vysílání pomocí kamery. Aplikaci v chytrých telefonech použivají lidé po celém světě. Přes 10 miliónů uživatelů je již zaregistrovaných a denně shlédnou přes 40 let videa.

TechCrunch ani po kontaktování Twitteru nedostalo odpověď na otázky týkajích se data vydání nebo specifických funkcí. Aplikace se může objevit během představování Apple TV jako ukázka softwarových možností produktu. Apple bude chtít na této aplikaci vývojářům demonstrovat možnosti, kterých při vytváření aplikací mohou využít.

Apple TV - Periscope

Zdroj: TechCrunch.com