apple_tv_iconVytvoření Apple TV 4. generace pro Apple znamená spousty změn a nových řešení. Například změna ovládání pomocí dálkového ovladače, implementace hlasové asistentky Siri, a to jen pro 8 států (ostatní budou využívat vyhledávání na obrazovce) nebo nový App Store pro aplikace na Apple TV, který je teprve na začátku své cesty.



Vývojáři si musí zvyknout na nové možnosti, které jim Apple TV 4 nabízí a vhodně je využít. Apple pro ně nastolil i několik omezení a pravidel, mezi které patří daná maximální velikost aplikací – 200 MB. Ikdyž je tato malá krabička nabízena ve dvou variantách s kapacitou 32 GB a 64 GB, Apple nechce, aby vývojáři využívali veškeré dostupné úložiště.

Pokud budou developeři nutně potřebovat místo navíc, musí žádat o stažení dalšího obsahu zvlášť. Tato dodatečná data ovšem nezůstanou v mezipaměti navždy, Apple TV je po uplynutí stanovené doby smaže a musí se stahovat znovu.

„Pro aplikace vyvinuté pro Apple TV neexistuje žádné trvalé lokální úložiště. To znamená, že každá aplikace určená pro novou Apple TV musí být schopna ukládat data do iCloudu a získávat je zpětně takovou cestou, která žádným způsobem nenaruší pozitivní dojem zákazníka.“

Apple, díky malé velikosti aplikací, dokáže stahovat obsah rychleji a nabídnout více prostoru v Apple TV. Také si od těchto omezení slibuje svižné načítání aplikací.

Apple TV 4. generace

Zdroj: 9to5mac.com, developer.apple.com