apple store icon obchod platbaiPhone 6s a 6s Plus, Apple TV 4 a iPad Pro jsou nejnovější podzimní novinky, které Apple včera představil. Prozatím ale neudělal závěrečný krok očekávaný všemi zákazníky – nezačal je prodávat. Bohužel tyto uvedené produkty nebudou v obchodech ihned a v případě České republiky a Slovenska si na ně budeme muset počkat ještě déle.



iPhone 6s a 6s Plus

Nová generace jablečného telefonu se začne prodávat v rámci všech tří novinek nejdříve. Apple by měl zahájit předobjednávky už 12. září. Řádně by měl iPhone 6s vstoupit na trh 25. září ve vybraných 12ti zemích, mezi které Česká republika ani Slovensko nepatří.

Zákazníci v Čechách a na Moravě si tento chytrý telefon, podle zkušeností z minulého roku s iPhonem 6, koupí až o měsíc později, čili pravděpodobně 24. října (pátek). Slovensko se nejspíše dočká až 31. října.

iPhone 6s - předobjednávky iPhone 6s - začátek prodeje

Apple TV 4. generace

Apple TV 4. generace s přepracovaným App Storem, hlasovou asistentkou Siri a mnohými dalšími funkcemi bude vypuštěna na americký trh v druhé polovině října. Další země budou poté následovat.

Apple jednoznačně neoznámil, kdy novou Apple TV uvolní do takových států jako je ČR nebo Slovensko. Pouze sdělil, že do konce roku ji začne prodávat i v dalších evropských státech, mezi které můžeme být i my.

Apple TV 4 - vydání

iPad Pro

iPad Pro, velmi výkonný tablet, nejvýkonnější ze všech představených iPadů vůbec, Apple začne prodávat v listopadu. Opět ale ve vybraných zemích a proto si na něj, v našich končinách, budeme muset počkat. Není prozatím známo, kdy Apple toto zařízení pustí do dalších zemích.

iPad Pro - dostupnost