ios_9_iconPokud máte stále některé nejasnosti ohledně iOS 9 a přemýšlíte, zda bude možné nainstalovat tento systém na vaše zařízení, tak mám pro vás užitečný přehled. iOS 9 bude nový systém a stejně jako každá jiná aktualizace přinese i problémy, proto pokud nutně nespěcháte a nemusíte být mezi prvními s nainstalovaným iOS 9 raději vyčkejte.



Stačí několik dní k tomu, aby se média dozvěděla o případných problémech, které se později s nainstalovaným systémem už špatně řeší, i když byl předtím systém testován vývojáři a testery. Případné problémy budou samozřejmě okamžitě zveřejněny i na AppleNovinky.cz.

Jednou z nejdůlěžitějších věcí je zálohovat, zálohovat, zálohovat!

Nezapomínejte, že před instalací potřebujete dostatek volného místa. Pokud máte svůj iPhone naplněn fotkama, videem, hudbou nebo nepoužívanými aplikacemi, předem tato data protřiďte. Fotografie a videa můžete zálohovat přes aplikaci Fotky v OS X nebo na iCloud. Všechna data jsou automaticky zálohována na iCloud popř. do iTunes, takže se nemusíte bát, že o některé soubory a skóre příjdete.

Co dělat, pokud máte nedostatek místa?

Hudba jednoduše odstraňte z vašeho zařízení, po instalaci nového systému si znovu snadno synchronizujete knihovnu z aplikace iTunes do zařízení. Pokud máte nainstalované větší aplikace jako je Pages, Keynote, Numbers nebo hry např. Real Racing, tak doporučíme tyto aplikace odstranit pro dostatek volného místa.

Pokud nejste žádní začátečníci můžete se pustit i do smazání Cache a Offline souborů přes utilitu PhoneClean. Rozhodně toto doporučíme pouze zkušenějším uživatelům.

Seznam podporovaných zařízení

ios9_podporovaná_zařízení