iphone_6s_icon_logoApple nám na speciální konferenci 9. září opět zdůraznil, že nová generace iPhonu bude držet krok s ostatními telefony s kvalitním fotoaparátem i pro profesionální fotografy. S pěknými snímky byly spokojeny následné recenze iPhonu 6s, které obdivovaly výkon a vylepšení nejnovější kamery oproti iPhonu 6.



Kromě nových vylepšení fotoaparátu jako je zvýšení počtu pixelů u přední i zadní kamery, Live Photos nebo rychlý přístup pomocí technologie 3D Touch, nabízí ještě další, které Apple na konferenci nezmínil a vyplynuly až z následných recenzí.

4K video nyní pomocí iPhonu 6s a 6s Plus můžete nejenom sledovat, ale i natáčet. Na obou modelech je natáčení podporováno, ovšem viditelná kvalita rozlišení se pozná spíše na iPhonu 6s Plus, díky optické stabilizaci obrazu. Podle serveru The Straits Times, který porovnal videa na těchto dvou iPhonech, bylo video na modelu 6s Plus oproti svému menšímu bratrovi stabilnější a bez chyb.

Dalším pozitivním objevem recenzí od jmenovaného serveru je vysoká kvalita statických fotografií focené novým iPhonem. Snímky jsou srovnatelné dokonce s těmi, které pořídila digitální zrcadlovka. Díky přední 5 Mpx kameře jsou s iPhonem 6s a 6s Plus lepší i tzv. „selfíčka“. Napomáhá tomu i blesk obrazovky, který plní svou funkci na jedničku.

iPhone 6s Rose Gold_2

Zdroj: 9to5mac.com