apple virus vir error chyba - icon logo hrozbaTisíce uživatelů iPhone 6 si stěžují, že jim v rukách zůstává bezcenná cihla z kovu a skla. Může za to poslední aktualizace softwaru, která permanentně zablokuje telefon pokud zjistí, že byl opravován neautorizovaným technikem.



 

Relativně málo lidí mimo technický svět o problému zvaném „error 53“ ví, avšak pokud by se tento problém stal Vám, rozhodně byste o tom věděli. Podle jednoho žurnalisty by to doslova „Váš iPhone zabilo“.

Problém se hlavně týká Home tlačítka s funkcí ID Touch, které bylo opravováno neautorizovanou firmou či jednotlivcem. Ovšem v menší míře se může problém týkat i uživatelů, kterým se telefon poškodil, ale byli stále schopni ho nadále používat. Zvláštní je, že problém se objevuje až když si nainstalujete verzi iOS 9. Po instalaci začal růst počet lidí, kteří se nedobrovolně stali svědky, jak se jejich telefon v ceně i desítek tisíc korun mění v nepoužitelnou věc. Uživatelé viní Apple, že o problému věděl ale nic neudělal.

Zdroj: theguardian.com