Seal_of_the_United_States_Department_of_Justice.svgMinisterstvo spravedlnosti Spojených států amerických pokračuje s dalšími soudními příkazy, které donutí Apple k pomoci při federálním vyšetřování. Ministerstvo chce nyní získat  informace z 12-ti dalších iPhonů, které mohou obsahovat důkazy o trestné činnosti.



Toto odhalení přichází po týdnu, kdy FBI nařídila společnosti Apple, aby se zúčastnila vyšetřování kalifornského střelce Sana Bernandina a to tím, že poskytne vládě data z jeho iPhonu. Apple silně oponoval v otevřeném dopise pro zákazníky.

Další případy jsou podobné těm jako u Sana Bernandina. Státní zástupci se snažili přinutit Apple k odšifrování informací pomocí zákona z 18. století. V minulosti Apple extrahoval data na soudní příkaz, s tím ovšem přestal s příchodem mobilního systému iOS 8. V důsledku toho může Apple nabídnout lepší ochranu uživatelů a FBI nechce informace zveřejnit, kvůli bezpečnosti a soukromí svých uživatelů.

Jablečná společnost, že zadní vrátka pro vládu by pro FBI by nebyl problém vytvořit, Tim Cook ale osobně řekl, že by tím nadcházel nebezpečný precedent. Apple také řekl, že udělá vše, co je v jejich silách v mezích zákona, protože s terorismem nemá soucit.

Americká Vláda již dříve uvedla, že žádá informace pouze z jednoho iPhonu v souvislosti s případem Sana Bernandina. Jediná možnost, jak neohrozit uživatele našich zařízení je ta, že podobná nebezpečná zbraň nikdy nebude vytvořena, řekl Apple.

DOJ-iPhone (1)

Zdroj: macrumors.com