ios 9.3 iconJe to přesně měsíc, co jsem přešel na první betu iOS 9.3 na svém iPhonu. Ta se může chlubit hned několika novinkami, například v podobě přístupu do aplikace Poznámky pomocí Touch ID nebo noční režim, který chrání naše oči. Vyplácí se ale betu využívat?



Betu využívám od prvního dne, kdy byla dostupná pro beta testery a musím říct, že s tou první jsem neměl žádný problém, dokonce byla i plynulejší než iOS 9.2. Zvykl jsem si využívat již zmíněný noční režim, který se mi automaticky v osm hodin večer zapíná a kolem rána vypne. Používání Touch ID u poznámek jsem zatím nevyužil. S příchodem další bety se ale začaly objevovat první chyby a u současné – třetí – jich je ještě víc. Musím říct, že jsem nezaznamenal chyby v podobě padání aplikací nebo vypínání systému, které se mi u iOS 9 a 9.2 občas ukázaly. Rychlost systému je také parádní.

Budík

Tato  chyba se stala druhému redaktorovi, který má také již třetí betu. Nastavil si jako každý večer budík a druhý den ho nevzbudil i přes fakt, že budík byl stále zapnutý.

screen1

Hodiny

Tato chyba se mi objevila až u třetí bety. Pokaždé, když použiji Touch ID k odemknutí iPhonu, se mi nahoře neukáže čas. Jediná možnost je 2x stisknutí hlavního domovského tlačítka nebo zapnutí a vypnutí aplikace. Při použití hesla k odemčení jsem podobnou chybu nezaznamenal.

screen

Zprávy

Tuto chybu řeším už od druhé bety, kdy mě iPhone přestal upozorňovat na příchozí zprávy. Nefungovaly klasické sms ani iMessages. Když mi přišla zpráva, telefon neudělal žádný zvuk a ani se neobjevila notifikace. S vydáním třetí bety se problém trochu zlepšil – iPhone mi oznámí sms jedině pokud chce.

iOS-8-Messages-Hero

Na konec článku je nutno říct, že se jedná o betu, takže chyby obsahovat bude. Přesně proto je tisíce beta testerů, jejichž povinností je Apple takto pomoct a chybu nahlásit.