games-hry-appNikdy nekončící běhací hry. Hry, kterým se na App Store slušně daří už delší dobu. Čas od času Vám přinášíme aplikace dne zdarma, avšak tento článek bude spíše pro ty, kteří se nebojí utratit nějakou tu korunu za velmi dobré hry. Hry, které nám nedávájí přiliš mnoho času na rozmyšlenou a čím dále jsme, toho času ubývá, jsou velmi populární, oblíbené – a někdy taky pěkně frustrující!



Existuje několik různý typů těchto nikdy nekončících her – od úžasné hry s názvem Alto’s Adventure (která mimo jiné běží také na Apple TV), přes varianty jako je Temple Run a Flappy Bird, až po zvláštnosti jako jsou Robot Unicor Attach či Giant Boulder of Death.

My tedy dnes přinášíme 3 nejlepší, nikdy nekončící hry pro iOS – všechny pod 3€!

Canabalt

Hra Canabalt je černobílého rázu, která je stále vylepšována a běží jak na iPhonech, tak na iPadu a Apple TV. S Vaší postavou začínáte v industriální budově a jakmile vyskočíte z okna, jde do tuhého! Skáčete přes všemožné střechy, avšak jednou neuděláte správný skok či se rozbijete o zeď budovy, končíte. Společně se super soundtrackem vytváří hra skvělý pocit takové urgence zkoušet skákat pořád dokola a dokola.

Jetpack Joyride

Určitě mnoho z Vás tuto hru zná a také ji již vlastní, ale určitě není na škodu si tuto hru připomenout. Ve hře Jetpack Joyride hrajete za postavu se jménem Barry Steakfries, která je v Halfbrick Studios velmi oblíbená. Barry se objevil už v jiný hrách, avšak v tomhle používá kulomet jako svůj jetpack. A to je pěkně cool! Tahle hra má všechno: Nekonečně běhajícímu charakteru můžete upravovat jetpack, oblečení, přidávat mu doplňky, plnit mise a daleko víc. Jetpack Joyride je velmi chytlavá hra a já jsem rád, že nemá statistiky jak často hru hraji, asi bych se zděsil nad časem, který jsem strávil hraním této hry.

Almost Impossible!

Dan Counsell vytvořil několik skvělých aplikací jako je Clear a Ember již před dlouhou dobou pod taktovkou Realmac Software. A dalším kouskem rozhodně nezahálel. Almost Impossible! není tak úplně nekončící běhací hra, spíše je to více platforma ale rád ji tady chci zahrnout kvůli mnoha elementům, která hra obsahuje a řadí ji do tohoto typu her. Dotýkáte se obrazovky abyste tak posunuli svou postavu dále (malá bíla kulička s očima) a snažili se nezasáhnout nic jiného než podlahu. Pokud však zasáhnete nějaký z nebezpečných útvarů, vybouchnete do malých bílých pixelových kousíčků. Hra Almost Impossible! plní svůj název a i přes možnost přeskakování levelů si budete chtít vytrhat vlasy z hlavy.