Apple právě představil iPhone SE a vypadá přesně tak, jak se očekávalo. Nabízí 4″ displej a jeho výkon je stejný jako u iPhonu 6s. Je dostupný i ve čtyrech barvách. Je vhodný pro zákazníky, kteří upřednostňují menší modely.apple-iphone-se-ipad-pro-event-verge-296



Design

Design je stejný, jako u iPhonu 5s, je dostupný ve 4 barvách a to Rose Gold, Gold, Space Gray a Silver. Kulatá tlačítka hlasitosti zůstala. Power button zůstal nahoře, jako u modelu iPhonu 5s. Reproduktory i mikrofon zůstaly na spodní straně. Hrany jsou oproti minulému modelu nepatrně zaoblené, ale změna na první pohled není znát.

 

Výbava

Bude mít 12MP iSight fotoaparát, což umožňuje focení Live Photos a natáčení videí ve 4K ve 30 fps, slo-mo až ve 240 fps. Face Time kamera je také převzata z iPhonu 6s, 5 megapixelový fotoaparát s možností nahrávání videa v 720p HD. Vylepšená je také baterie a 2 tónový blesk. Procesor i koprocesor jsou stejné, jako u iPhonu 6s, tedy A9 a M9. Rychlejší LTE a WI-Fi, Focus Pixels, až 63Mp panoramatická fotografie. Jedná se o nejsilnější 4 palcový iPhone všech dob. Force Touch bohužel chybí. iPhone SE má Touch ID 2. generace, které je podstatně rychlejší, než předchozí generace. Siri naslouchá příkazu “Hey Siri” i v momentě, kdy telefon není připojen k nabíječce. Nechybí ani NFC pro Apple Pay.

 

Ceny a dostupnost

Model s pamětí 16GB bude stát 399$, 64GB 499$. Objednávat budete moci od 24. března, dostupné budou od 31. března, ve 100 dalších zemích (včetně ČR) do konce května.

iphone ceny

 

 

 

Zdroj: theverge.com