AniOS-9.3-logo-iconalytická společnost Check Point odhalila vážnou chybu v operačním systému iOS, který využívá jak iPhone tak iPad. Chyba které se začalo říkat SideStepper, umožní útočníkovi ovládat vaše zařízení na dálku.



Případný útok by pak mohl vypadat tak, že dostanete falešnou zprávu, e-mail, atd. která vás přesvědčí k instalaci škodlivého konfiguračního profilu. Pokud se tak stane, útočníci mohou instalovat na dálku aplikace a díky nim pak získají přístupové údaje a citlivá data nebo vás jen mohou odposlouchávat či sledovat pomocí kamery na vašem zařízení.

O této zranitelnosti se mohli počítačoví hackeři dozvědět ve čtvrtek na konferenci Black Hat Asia, která se koná od 29.3. do 1.4. dosudm ale žádný útok díky této chybě nebyl zaznamenán. Nejlepší obranou proti tomuto riziku je neotvírat SMS, e-maily nebo chatovací programy, jako WhatsApp či Facebook Messenger.

Na mobilní systém od Applu se piráti zaměřují čím dál častěji. Například tento měsíc jsme vás již informovali před trojským koněm AceDeceiverem, který dokáže otevřít zadní vrátka k vašemu jablečnému zařízení a tím dostat přístup k nastavení a uživatelským datům.

Nezbývá jen doufat, že Apple na tuto chybu zareaguje a vydá aktualizaci iOS co nejdříve.comp-iphone-virus

Zdroj: metro.co.uk