iPad Pro 9,7 97 9 7 icon applenovinky9,7“ palcový iPad Pro je zajímavý přístroj. Je obtížné určit, jestli má sklony spíše k iPadu Pro 12,9“, nebo k iPadu Air 2. Jde o „iPad Air 3“, nebo „iPad mini Pro“? Upřímně řečeno, je tak trochu obojí.



S novým iPadem Pro 9,7“ se budou cítit velmi dobře uživatelé iPadu Air 2. Ti z vás, kteří vlastní iPad Pro 12,9“ budou mít pocit, že je zařízení trochu „omezené“, hlavně co se týče velikosti.

Velkou výhodou je, že u nového iPadu Pro 9,7“ je stejně jako u iPadu Pro 12,9“ kompatibilita s Apple Pencil. Nový iPad Pro 9,7“ pracuje také s menší verzí Smart Keyboard, kterou známe z iPadu Pro 12,9“. Podívejte se na některé naše oblíbené funkce, spolu s několika zklamáními, na které jsme narazili.

Několik oblíbených funkcí iPadu Pro 9,7“

Vylepšený displej

Na první pohled se nejeví žádný rozdíl mezi displejem v porovnání s iPadem Air 2. I když velikostí a rozlišením jsou stejné, u iPadu Pro je hned několik dalších vylepšení.

Displej u iPadu Pro má širší barevný gamut, který zlepšuje sytost barev, dále je tu jasnější obrazovka v porovnání s iPadem Air 2. Apple tvrdí, že iPad Pro je o 25% jasnější než iPad Air2, což není malý rozdíl.

Nové zobrazovací vlastnosti také zlepšily antireflexní vlastnosti. Na tiskové konferenci Phil Schiller uvedl, že nový iPad Pro je o 40% méně reflexní, než iPad Air 2.

https://https://www.youtube.com/watch?v=u-3h5AGGXvw

True Tone Displej

Apple s představením iPadu Pro 9,7“ poprvé použil True Tone Displej. Tento typ displeje je v podstatě způsob, aby čtení obsahu na displeji bylo přirozenější v různých okolních podmínkách.

True Tone Displej využívá čtyřkanálové okolní světelné senzory, které automaticky upraví zobrazení na nejideálnější barevnou teplotu a intenzitu založenou na okolním osvětlení.

 

true-tone-display-ipad-pro

12 megapixelový fotoaparát  

iPad nebyl nikdy moc ideální zařízení pro pořizování videí, nebo fotografií, ale to u iPadu Pro 9,7“ už neplatí. Používá stejný fotoaparát, jako iPhone SE a iPhone 6s. V porovnání s iPadem Pro 12,9“ jde o opravdu velký rozdíl.

True Tone Flash

Chybějící blesk u iPadu byl vždy velký nedostatek při pořizování fotek, nebo videí při horších světelných podmínkách. iPad Pro 9,7“ používá stejný typ blesku jako iPhone.

true-tone-flash


 

 

4K video

iPad Pro umožňuje jak natáčení 4K videa, tak jeho editaci.

Vylepšená Face Time kamera

Kamera u iPadu Pro 9,7“ je stejná, jako u iPhonu 6s. To znamená, že dostanete 5 megapixelový fotoaparát s f / 2.2 clonou. Je zde obsažena také funkce Retina Flash, která zajišťuje lepší selfie při horších světelných podmínkách. Nechybí zde ani Live Photos.

Rose Gold

iPad Pro v barvě Rose Gold je příjemný doplněk pro ty, kteří vlastní iPhone 6s, nebo iPhone SE ve stejné barvě. Barva Rose Gold na iPadu nevypadá vůbec špatně.

rose-gold-ipad-pro

Apple Pencil & Smart Keyboard

Podpora menší verze Smart Keyboard a Apple Pencil jsou vítanými doplňky, jak zvýšit produktivitu na iPadu.

Rychlost

iPad Pro obsahuje stejný procesor jako jeho větší bratr, tedy A9X. Pro některé náročnější aplikace, které potřebují větší výkon se jedná o velice dobrou věc.

Zvuk

Oba iPady Pro mají čtyři reproduktory, díky nim je zvuk mnohem hlasitější a působivější oproti iPadu Air 2. Jedná se o významný upgrade a pokud je pro vás zvuk důležitá entita, určitě stojí koupě nového iPadu za zvážení.

Méně skvělé funkce

Menší paměť RAM

iPad Pro 9,7“ je vybaven 2GB RAM, což je zklamáním oproti iPadu Pro 12,9“, který má 4GB RAM, ale upřímně v současné době jsou 2GB RAM dostačující.

Chybějící USB 3.0

Je škoda, že iPad Pro 9,7“ podporuje pouze starší USB 2.0, což je zklamáním pro každého, kdo očekává velké rychlosti při přenášení souborů.

Vyčnívající kamera

Vyčnívající kamera u nového iPadu není zase taková nepříjemnost, jak se na první pohled může zdát. iPad se na rovné ploše „nekymácí“, takže i s použitím Apple Pencil je vše bez problémů.

Pomalé nabíjení

V porovnání s iPadem Pro 12,9“ je nabíjení pomalejší a u iPadu Pro 9,7“ se jedná o menší nepříjemnost.

 

Zde je několik bodů pro zvážení koupě, pokud jste majiteli iPadu Air 2
  • Chcete-li používat Apple Pencil
  • Je pro vás důležitá kvalita zvuku
  • Chcete-li pořizovat videa a fotografie na iPadu
  • Časté použití iPadu venku
Zde je několik bodů pro zvážení koupě, pokud jste majiteli iPadu Pro 12,9“
  • Chcete-li pořizovat lepší fotografie na iPadu
  • Nevadí vám menší přenosová rychlost
  • Chcete iPad v Rose Gold barvě
Zdroj: 9to5mac.com