macbook retina 12 palců iconPokud jste si před dvěma lety pořídili iPad Mini, tak dnes už řadu nových funkcí nebude umět. Zdůvodnění je jednoduché: nemá 64bitový procesor. Popřípadě zjistíte, že velikost paměti je tak malá, že stěží udrží několik otevřených aplikací.



U představení nového 9,7 palcového iPadu Pro Apple argumentoval tím, že uživatelé PC přecházejí právě na tyto tablety.

Zesměšňovat vlastní zákazníky není nejlepším nápadem, nejenom proto, že na pět let starých zařízení není nic špatného. Přes 600 milionů lidí používá počítač, který je starší pěti let. Apple jakoby nechápal, že ve spoustě zemí jsou jejich produkty finančně nedostupné a kde právě starší zařízení je nejlepším nástrojem jak být digitálně gramotný.

Apple zapomíná, že i ve starém počítači mohou být nové věci, nehledě na fakt, že v PC je běžné, že po pár letech koupíte novou grafickou kartu, procesor, nebo rozšíříte paměť.

Závěrem lze říci, že i po pěti letech počítače velmi dobře fungují, stačí, když se o něj budete trochu starat. Nehledě na to, že tyto počítače jsou použitelné nejenom se starší verzí Windows. Od Applu je to ukázka neúcty, přesvědčuje zákazníky ke koupi nového tabletu, který není zrovna nejlevnější. Označovat pět let staré počítače a jejich použití za smutné není dobré. Je možné, že tímto chce Apple naznačit, že o chudé nemá zájem a touto cestou se jim to snaží říct.

tim-cook-apple-watch icon

 

 

Zdroj: lupa.cz