applenovinky_logoPravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 25. července do 31. července dělo okolo společnosti Apple? Nejdůležitějšími tématy měsíce je bezpochyby zveřejnění finančních výsledků, rekord v podobě prodaných iPhonů a několik úniků okolo iPhonu 7.



Podívejte se na fotografie z nově otevřeného Apple Storu v Brooklynu

Brooklyn se svými 2,6 miliony obyvatel konečně dočkal vlastního Apple Storu, které zde Apple otevřel právě tento týden. Ten samozřejmě obsahuje všechny důležité produkty a nachází se ve velké cihlové budově, kde ho lze mimo jiné i lehce přehlédnout.

Podívejte na první video uniklých Lightning sluchátek pro iPhone 7

Na internetu se včera v noci objevilo vůbec první video ukazující údajná samotná Lightning sluchátka. Zatím jsme se mohli setkat pouze s fotografiemi nebo dvěma videi ale s redukcí.

lighting earpods náhled lightning sluchátka iphone 7

Bezpečnostní výzkum prokázal chybu uchovávající konverzaci ve WhatsApp a iMessage, i když jsou zprávy šifrovány

WhatsApp rok po iMessage nasadil šifrování zpráv. Jednou z možností, jak se toho zbavit možného zneužití zbavit je vymazat aplikaci (v případě WhatsApp). Pokud by někdo chtěl zneužít iMessage, tak by musel mít hacker přístup k Vašemu iCloud účtu.

Jailbreak od Pangu iOS 9.3.3 je konečně v angličtině

To, že Pangu vydalo verzi pro Jailbreak verze iOS 9.3.3, je již nějakou dobu známo. Pangu však dnes vydalo verzi v angličtině, což je dobrá zpráva pro všechny, kteří neumí Čínsky.

pangu-9.3.3-cydia

Tim Cook uspořádá sbírku pro prezidentskou kandidátku Hillary Clinton

CEO Applu Tim Cook plánuje uspořádat sbírku, která bude přínosem pro demokratickou prezidentskou kandidátku Hillary Clinton. Cook to tak plánuje společně s Lisou Jackson.

Hyundai potvrdil, že některé modely budou obohaceny o CarPlay

Už dlouho se spekulovalo o tom, že Hyundai opět využije služeb Apple a jeho CarPay se tak stane součástí dalších modelů. Dnes automobilka tuto zprávu potvrdila a zmínila, že platformu budou podporovat dva novy pro rok 2017 – Sonata a Tuscon.

carplay

Apple akcie AAPL mají už hodnotu 104,28$ za kus!

Akcie Applu ve středu 27.7.2016 přesáhly po mnoha letech hodnotu 100$. Nejednalo se přitom o žádný výkyv, protože k hranici 100$ za kus se přiblížila hodnota už 20.7.2016 a nyní 29.7.2016 má jedna akcie Applu AAPL hodnotu 104,28$.

Apple potvrdil, že už prodal 1 miliardu iPhonů

Apple tento týden potvrdil, že společnost dokázala prodat již jednu miliardu iPhonů. Tímto se tak iPhone se stává nejprodávanější věcí na světě.

iPhone si drží svou hodnotu o něco déle než Samsung nebo HTC

Je docela zajímavé, jak rychle některé věci ztrácí svou hodnotu. Takové osobní auto ztratí v průměru asi 19% své hodnoty za jeden rok. U telefonů to je samozřejmě jiné – podle výzkumu Decluttr.com totiž telefony ztrácí až 65% své hodnoty každý rok.

Podívejte se na video ukazující Lightning to 3,5mm redukci pro iPhone 7

Na YouTube se tento týden objevilo nové video ukazující možnou redukci, která by měla být buď součástí iPhonu 7 nebo se bude prodávat samostatně.

Apple představí další iPhone o něco dříve než se původně očekávalo

O víkendu jsme vás informovali o údajném datu představení dalšího iPhonu. Nyní se ovšem objevila informace, která říká, že se ho dočkáme o něco dříve než se původně očekávalo.

iphone 7 náhled

 

Apple kupuje pořad Carpool Karaoke, kde se tak přiblíží ještě více k hudebním hvězdám

Selena Gomez, Jennifer Lopez nebo Justin Bieber. To je pouze hrstka známých umělců, kteří sednout na sedadlo spolujezdce ve virálním pořadu Carpool Karaoke. Nyní Apple koupil práva k tomuto pořadu a plánuje vydat 16 epizod speciálně pro Apple Music.

MacBook Air 2017 se rozloučí s nabíjecím kabelem MagSafe a ostatními porty

Pomalu každý čeká na další generace MacBooku Air a Pro, ovšem společnost ne a ne je stále představit. Podle nové zprávy z Digitimes alespoň ale víme, že společnost na nových modelech pracuje. Ovšem jejich „výbava“ spoustu lidí zklame.

MacBook náhled gold

Evropa se pro Apple stává 2. největším trhem

europe apple

Apple Maps vám nyní ukážou kapacitu parkovištích po celém světě

Apple Maps se dočkaly opravdu důležité aktualizace. Ta má za úkol přidat více než 40 milionů parkovacích míst v Evropě, Americe a Asii a to především díky spolupráci s Parkopedia.

Podívejte se na vůbec první unboxing klonu iPhone 7

Představení dalšího iPhonu se pomalu blíží a my jsme už mohli vidět hned několik úniků v podobě obrázků ale i videí. Nyní pro vás máme vůbec první unboxing iPhone 7, přesněji jeho klonu.

Víme možné datum představení 2. generace Apple Watch

První a zároveň jediné generaci Apple Watch je už více než jeden rok, takže stále více lidí požaduje další model. Ten by podle severu DigiTimes s odvoláním na dodavatele měl přijít ještě letos.

Apple_watch_2

Apple zveřejnil finanční výsledky za 3. fiskální čtvrtletí 2016

Apple oznámil finanční výsledky za 3. fiskální čtvrtletí 2016 (2. kalendářní 2016).

Podezřelý byl požádán o odemknutí iPhonu pomocí Touch ID

Druhý federální případ, kdy byl podezřelý požádán soudcem o odemknutí svého iPhonu pomocí Touch ID pro zpřístupnění evidence vyšetřovatelům proti podezřelým. První takovýto případ proběhl v Květnu 2014.

Neuvěřitelných 97% všech online obchodů bylo provedeno z iPhonu nebo iPadu

Podle průzkumu společnosti eCommerce jsou produkty jasnou jedničkou při volbě, kterým zařízením něco na internetu objednáte. Apple údajně dosahuje neuvěřitelných 97% ze všech mobilních zařízení.

Apple získal patent na Apple Pencil fungující na trackpadu

Applu byla konečně udělena patentová přihláška, která popisuje novou Apple Pencil, jenž funguje i s trackpadem u Macu. Patent byl ovšem původně podán už v roce 2014.

Apple_Pencil_Dock_-_Back_2_silver_2_wood_1024x1024

Chicagská policie zatkla skupinku lidí páchající zapojenou v podvodných nákupů v Apple Storu

Šest obyvatel New Yorku bylo dnes ráno zatčeno ve více než tisíc kilometrů vzdáleném Chicagu. Skupinka lidí přiletěla na mezinárodní letiště, půjčila si auto v Apple Storu nakoupila několik věcí díky falešným identitám a ukradeným platebním kartám po celé zemi.

Apple posadil Boba Mansfielda na sedadlo řidiče do tajného projektu „Apple Car“

Bob Mansfield byl zvolen do čela společnosti Apple, kde byl pověřen do tajného projektu „Apple Car“. To se stalo 3 roky poté, co sestoupil z role výkonného ředitele, kde měl na starost Mac hardware a Apple v této době představil např. MacBook Air, iMac a iPad.

94% majitelů Apple Watch je spokojená

Společnost Wristly provádí dlouhodobý průzkum spokojenosti se SmartWatch. V dubnu letošního roku bylo zjištěno, že 93% majitelů Apple Watch je spokojeno. Nově tato spokojenost stoupla na 94%.

Dočkáme se v iPhonech čtečky oční sítnice?

Podle internetového magazínu DigiTimes společnost Apple pracuje na iPhonech, které by měli mít speciální čtečku oční sítnice. Nových iPhonu s touto technologií by jsme se měli dočkat v roce 2018. Tato nová funkce by měla být využívána k placení a nebo k odemknutí iPhonu, jak jsme tomu zvyklí u technologie Touch ID.

 

Unikly fotografie údajné druhé generace iPadu Pro

Magazín 9to5mac.com získal několik fotek, které tvrdí, že se na nich nachází údajná druhá generace 12,9 iPadu Pro. Jestli se jedná o pravdivé nebo jde o iPad Air nelze potvrdit, ovšem jedno vodítko zde máme.

iPad Pro koncept