Apple-strikes-deal-to-bring-Apple-Pay-to-vending-machinesTři největší Australské banky se rozhodly spojit proti Apple pay v Apple zařízeních.



Apple, který operuje se svým platebním systémem Apple Pay, nedovoluje třetím stranám nahrát svůj platební systém do svých zařízení. Commonwealth Bank, National Australia Bank (NAB) a Westpac stále odmítají podepsat kontrakt s Applem a místo toho chtějí aby jejich klienti využívali digitální peněženky , které již vyvinuly a zafinancovaly. Banky tak vytvořili prostor po určitý „bojkot“ Applu a čekají na vyjádření Australské komise pro hospodářskou soutěž (Australian Competition and Consumer Commission).

Jedná se tak o první boj mezi bankou a Applem na poli platebních služeb. Naproti tomu Samsung a Google kteří mají podobné platební systémy třetí strany podporují Australská a Novozélandská bankovní skupina je jediná která se k boji nepřipojila a Apple Pay podepsala již dv Dubnu.

Banky argumentují tím že pokud Apple dovolí propojen své technologie a jiných technologií přes WiFi a Bluetooth tak opačné chování u NFC technologie je omezováním hospodářské soutěže

395273
Zdrouj: reuters.com