aplikace_dne_OSX_icoIhned po koupi Macu se do něj dostávají kvanta dat. I když se snažíme ve složkách udržovat pořádek, může se stát, že se nějaký soubor objeví v našem Macu dvakrát a zabírá tak zbytečně místo. Abyste měli ve svém jablečném kousku stále čisto je tu aplikace Gemini 2.



Gemini 2 je velmi chytrý nástroj. A se slovem chytrý to myslíme smrtelně vážně. Nejen, že hledá ve vašem počítači soubory se stejným názvem, ale dokáže rozpoznat třeba podobné fotky, i když mají jiný název a velikost. A to už jen tak nějaký čistič nezvládne.

Gemini 2 je placená aplikace. Používat ji ale budete pravidelně po pár týdnech, když se začne místo na vašem MacBooku plnit. Aplikace vám i bude zasílat upozornění, že našla duplikáty a měli byste svůj stroj vyčistit.

Před započetím čištění doporučujeme váš MacBook zálohovat na externí disk. Není to z žádného konkrétního důvodu, žádné stížnosti na to, že by aplikace mazala špatné soubory nemáme, ale to víte, jistota je jistota.

Na nalezení duplikátních souborů musíte dát programu několik minut. Délka scanu bude záležet na množství souborů ve vašem Macu. Poté, co test dokončí vám zobrazí přehledný výpis toho, co našla jako duplikáty. Roztřídí je do kategorií a nechá vás zkontrolovat, zda chcete soubory opravdu smazat. Zvláště u fotek se to hodí, můžete vybrat tu nejlepší a zbylé smazat. Potvrďte výběr a tramtadadá – místo je uvolněno.

Aplikace potřebuje přístup k vaší knihovně fotografií a umí nahlédnout i do iTunes, takže se postará o duplikáty i zde. I přes cenu $19.99 musíme aplikaci prohlásit za zdařilou a svojí cenu si podle nás obhájí. Zvláště MacBook, který má 128BG bude tuto pomoc potřebovat jako sůl.

zdroj: iphonehacks.com