Chcete si udělat pořádek v peněžence a převést všechny vizitky do elektronické podoby? Nechcete přepisovat dlouhý odkaz napsaný na papírku do mobilu? Potřebujete odeslat dokument, ale tak, aby to nějak vypadalo a nebylo poznat, že jde o fotografii z mobilního telefonu? Využijte nové aplikace Adobe Scan.



Jak už název napovídá, jedná se o aplikaci od Adobe. Už to zaručuje, že nepůjde o polotovar, který by byl nedotažený nebo nedělal to, co slibuje. Jedná se o OCR čtečku. Tedy o aplikaci, která převede text na papíře do digitální podoby.

Funguje to tak, že vyfotíte libovolný dokument, aplikace nalezne text, rozpozná ho a poté ho převede z fotografie do digitální podoby. Vy s ním pak můžete pracovat, jako kdybyste ho napsali.

Ve skutečnosti budete muset projít ještě pár dalšími kroky. Zvolíte oblast, ze které chcete text vybrat, ale to už je v podstatě všechno. O zybtek se stará aplikace. Upraví dokument tak, aby byl správně zarovnaný, aby nebyl nijak pokažený perspektivou a vyčistí ho, takže se neprojeví, že byl papír třeba přeložený. Výsledkem je dokument ve formátu PDF. S ním už můžete obstojně pracovat, vyhledávat v něm nebo v něm zvýrazňovat slova.

Aplikace Adobe Scan je „pouze“ další OCR čtečkou na App Storu. Je ale velmi povedeným kouskem, který dobře plní svůj účel. Nebude po vás chtít žádné poplatky za odstranění vodoznaku a nebo zkoušet jiné triky, jak z vás vymámit peníze. Pokud tedy potřebujete digitalizovat dokumenty, nic nerozmýšlejte a rovnou si stáhněte neplacenou aplikaci Adobe Scan.

zdroj: cultofmac.com