Na WWDC Apple ukázal, že AR (- rozšířená realita) rozhodně není směrem, kam by se neplánoval vydat. Nový iMac by měl nabízet dostatek výkonu na to, aby poháněl virtuální realitu u vás doma. Ale co třeba takový iPad nebo iPhone? Věděli jste, že i ten dokáže odvést slušný kus práce, když jde o zapracovávání virtuálních objektů do reality?



 

Jak taková věc funguje vám ukazuje aplikace Pair. Ta se může stát vaším vizualizérem vysněného bydlení. Umí totiž pracovat s objekty a vkládat je do prostoru. Můžete si tak vyzkoušet, jestli by se vám do místnosti kus nábytku hodil či nikoliv.

Tento koncept jste už mohli zaznamenat pokud jste si procházeli online katalog IKEA. I zde existuje možnost zapracovat kusy nábytku do živého náhledu, nicméně v aplikaci Pair je práce s objekty značně pokročilejší.

Pokud se podíváme na hodnocení, nebude to napovídat tomu, že by byla aplikace nijak moc povedená. V tomto ohledu se jí ale musíme zastat. I přes nízký počet hvězdiček aplikace není špatná. Práce s 3D prostorem a následným zásahem do něj je velmi náročná a to, že aplikaci občas objekt uletí někam pryč se stát může. Je to hlavně v důsledku toho, že aplikace neměla dost bodů, kam objekt přichytit (bílé stěny, jednotvárné podlahy..).

Ve prospěch jí ale hraje to, že je zdarma. Pokud tedy plánujete přestavbu pokoje, měli bysta aplikaci zkusit dřív, než se vydáte do návrhářského studia, kde se budete muset plácnout přes kapsu.

The app was not found in the store. :-(