iOS 10 je na 86% zařízení, nový systém představil Frederighi C. Zprávy v iMessgae se budou synchronizovat přes iCloud do všech zařízení. Apple Pay nyní bude podporovat platby mezi lidmi, to znamená že můžeme převádět peníze prakticky přes iMessage. 



Siri přinese novou ikonku a přinese přirozenější hlas. Díky Deep voice learningu by měla Siri umět překládat to, co jí řekneme. Dorozumívání bude tak o tolik jednodušší. Siri by měla ještě lépe vědět co potřebujeme. Více porozumí tomu, jak používáme zařízení a lépe doporučí výsledky ve vašem okolí a body zájmu.

V iOS 11 je nový Control Center jako samostatná stránka, je kompletně přepracovaný a nabídne mnohem více funkcí! Nově je i odemykání. Je sloučeno s notifikačním centrem. Změny prodělaly i Live Photos, nabízejí více funkcí a jsou použitelnější. Můžete dělat Boomerang nebo fotografie s dlouhou expozicí.

Nová funkce Memoriet, která umí nově pouštět vzpomínky na výšku. Další změnou prošly také mapy a s nimi i navigace. Přijde řazení do pruhů a rychlostní omezení a byla přidána i fukce Nerušit při řízení. Díky Dopplerovu jevu při používání Bluetooth zjistí, že řídíte a nebudou vám chodit notifikace. Zlepšit by se tak měla bezpečnost řidičů.

Do Home Kit přibyla nová kategorie Speakers, reproduktory tedy bude snažší ovládat. V AppleMusic budete moci sledovat, co poslouchají vaši přátelé. Spolupracovat bude také s Nike nebo Shazamem. Co se týče AppStore tak se dočkal nově přepracovaného Designu a Předělané stránky jsou i pro každou aplikaci. Záložky pro Aplikace a hry jsou nyní odděleně od sebe.

S iOS příjde obrovská změna pro iPady – Přepracovaný je multitasking a do spodní lišty s ikonkami se jich nově vejde více než jen 4. Přichází nová funkce Drag and Drop. Klávesnice prodělá také změnu, bude možné psát čísla a znaky bez přepínání klávesnice.