Jedním z prvních bodů celé konference bylo představení watchOS 4. Lidé milují Apple Watch, ty jsou nejprodávanější chytré hodinky na světě. Jednou z novinek watchOS 4 je Watchface vyvinutý Applem, aby byl celý poháněn Siri.



Watchface jako kaleidoskop, který absolutně oživuje vzhled Apple Watch. Nesmíme zapomenout ani na watchface ve stylu postaviček Toy Story, které bodou fungovat podobně, jako např. Micky Mouse a Minie.

Aktivity ve watchOS 4 budou přizpůsobeny k maximální spokojenosti zakazniků. Pokud splníte cíl aktivity, tak se vám okamžitě zobrazí oslavní efekt. Nově bude možné trackovat dvě aktivity zároveň. Zajímavou novinkou je i cvičení na konkrétních strojích. Apple Watch budou umět měřit aktivitu podle toho, ke kterému cvičícímu stroji je přiložíte.

Apple Watch budou pracovat s NFC fitness vybavením pro sdílení statistik z Apple Watch a fitness vybavení pro sdílení tepové frekvence, stoupání a další specifikace. Novinkou je i vylepšená aplikace Hudba, která zařídí větší zážitek z poslechu AirPods sluchátek od Applu. Zároveň si můžete pustit hudbu a přitom cvičit v jiné aplikaci. Kontrolní centrum získá novou funkci baterie pomocí OLED displeje, takže se vám může hodit rozsvícení displeje, jako u dřívějších verzí iPhonů.

WatchOS 4 výjde pro širokou veřejnost tento podzim. Vývojáři budou mít dostupnou verzi už dnes.