zajímavé aplikace dne iconSlyšeli jste někdy o takzvaném GTD „Getting Things Done“ – Aktuálně velmi populární metodě organizace práce? Pokud ne, měli byste rozšířit své obzory. Pokud tuto metodu pochopíte, snadno vás dovede ke zdárnému cíli.



 

 

O Aplikaci OmiFocus mluvil i nejednou ve svém videu Petr Mára. Je to užitečná aplikace, která vám umožní lépe pracovat s časem a snáze organizovat vaši práci.

Metodu GTD vytvořil David Allen. V kostce jde o to, stanovit si cíle, sepsat je do seznamu, správně je zatřídit a pak je plnit podle toho, v jaké jste situaci, kolik máte energie, kolik máte času a podle priority. GTD stojí na krocích „Sesbírej, zpracuj, zorganizuj, zhodnoť, udělej“. Zní to jako spousta škatulkování, ale ve skutečnosti tak plníme každý úkol, jen si to ani neuvědomujeme. Díky aplikaci OmniFocus 2 uvidíte svůj posun v plnění cílů a zároveň na nic nezapomenete.

Aplikace OmniFocus se zaměří na soupis vašich úkolů. Ty se třídí do různých kategorií, můžete si je značkovat, plánovat na určité časy a nastavovat si upozornění. Takhle to zní v podstatě jako kalendář. Ale pokud proniknete do tajů GTD a správně pochopíte fungování, nebude pro vás tato aplikace kalendářem nebo organizérem času, ale vaším nejlepším pomocníkem při jakékoliv aktivitě.

Jediné, čeho se nesmíte zaleknout, že je aplikace v angličtině a při prvním spuštění bude vypadat hrozivě složitě a nepřehledně. Když se ale prokoušete úvodními tutoriály, vše už bude světlejší a s aplikací se rádi sžijete.

Některé nabídky byste si prostě neměli nechat ujít. I když třeba nevíte, zda aplikaci použijete, je dobré ji mít, jen pro to, že byste se rozhodli ji později použít. Aplikace Omnifocus 2, která bude vaším pomocníkem s GTD je právě ke stažení zdarma, tak si to nenechte ujít, ať za ni nemusíte později platit skoro 1 200,-. Aplikace nabídne ještě prémiovější funkce, za které je potom třeba zaplatit, pro začátek s GTD by vám ale mohla tato verze stačit.

The app was not found in the store. :-(