zajímavé aplikace dne iconAť už po někom peníze žádáte nebo máte někomu něco zaplatit, přepisování čísel spojených s bankovnictvím je vždy oříšek. Správně předatlovat číslo účtu je úkon, za který byste si zasloužili medaili. Když platbu odešlete, rosí se vám čelo ještě několik hodin poté, protože není jisté, zda se vám platba vydařila. S aplikací Platby QR vám ale tyto starosti odpadnou.



 

QR kódy k placení používá už několik bank ve svém internetovém bankovnictví. Pokud jste ale klientem takové, která stále tuto vymoženost nemá, zbystřete. Díky aplikaci Platby QR můžete tuto funkci používat, ať jste klientem kterékoliv banky.

Do aplikace se nijak nepřihlašujete. Přidáte si do ní číslo svého účtu, kód banky a pojmenujete si ho. Žádné diskrétní údaje tedy nezadáváte. Pokud chcete, aby vám někdo zaplatil, vyberete si, na který z vašich účtů chcete částku dostat, vyplníte částku, můžete pak variabilní symbol nebo zprávu pro příjemce.

Jediným tlačítkem pak vygenerujete QR kód, který můžete sdílet. Příjemce, který jej obdrží si pak může být jistý, že peníze nepošle na cizí účet. Pro vás je tato platba zároveň velmi rychlá a pohodlná. Možná byste se až divili, kolik času a práce dokáže i takto jednoduchá aplikace ušetřit.

The app was not found in the store. :-(