Občas nás všechny popadají pomíjivé pokusy o lepší péči o naše tělo. Fitness a obecně zdravý životní styl je v poslední době velmi populární téma. I Apple mu věnuje pozornost a má svou aplikaci Zdraví, kde můžete sledovat data o sobě. My se vám pokusíme pomoci s výběrem vhodných Fitness aplikací (FitApp), které vám ke zdravějšímu životnímu stylu pomohou. Ať už běhání, jízdu na kole nebo jen chůzi si většina uživatelů zaznamenává. Kdo netrackuje, jako by nesportoval. Na App Store se nachází mnoho aplikací – ať už placených nebo neplacených. My se proto podíváme na zoubek těm nejznámějším, které se nacházejí na předních příčkách žebříčků App Store a pokusíme se vám zodpovědět otázku, který tracker je pro vás ten nejvhodnější.



 

Zombies, Run

Pokud vám nejde ani tak o uběhnutou vzdálenost, jako o zážitek z běhu, pokoukněte se po aplikaci Zombies, Run. Ve své podstatě je to tracker. Není ale cíleně určený k tomu, abyste překonávali své rekordy a hnali se za co nejvíce kilometry. Jde zde o příběh, který je vám vyprávěný v průběhu cvičení.

Vhodné je se s trackerem vydat třeba do lesa nebo někam, kde nejezdí auta. Vzhledem k tomu, že na vás v průběhu téměř celého cvičení někdo mluví, je dobré mít sluchátka, abyste příběh slyšeli.

Když spustíte první „trénink“, je vám řečeno, že kvůli hře nebudete muset měnit směr, ani se koukat do mobilu. Vše probíhá jen na základě poslechu. Začne se vám vyprávět příběh, je zombie aplokalypsa a vy jste přeživší, který se snaží zachránit svůj vlastní krk. Začínáte ve vrtulníku, který je ale sestřelen, máte vysílačku a z ní přijímáte rozkazy. Tedy spíše posloucháte příběh.

Chozením sbíráte potřebné věci a když se nepohybujete dost rychle, můžete nějaké ztratit. Občas se totiž ozve hlášení o nedalekém zombie a vy musíte zrychlit tempo.

Délku tréninku si můžete nastavit. Buď podle vzdálenosti nebo podle času. Nemůže mít ale pět minut, protože by se nestihl odvyprávět celý příběh.

Vše je ale vyprávěno v angličtině, takže si ji oprášíte i pokud se na prázdniny neplánujete vydat do anglicky mluvící země.

Protože se jedná spíše o hru než o tracker, je spojena s Game Cetrem a budete si moci vylepšovat svůj základní kemp nebo užívat posbírané věci. Když byste neměli dostatek věcí do „Story módu“, můžete si vyběhnout Supply běh. Ten není omezený vzdáleností a cestou jen sbíráte potřebné věci. Vybrat si ale můžete i intervalový trénink nebo běžet na stanovený cíl – takzvaný Airdrop běh.

Misí na vás čeká celkem 23, pokud se vám ale hra bude líbit, můžete si další úrovně dokoupit.

Jestli má nějaký tracker nápad, tak tento. No a jestli jste hračičkové, co mají rádi dobrodružství, určitě se vám bude líbit.

‎ZRX: Zombies Run + Marvel Move
‎ZRX: Zombies Run + Marvel Move
  • ‎ZRX: Zombies Run + Marvel Move Screenshot
  • ‎ZRX: Zombies Run + Marvel Move Screenshot
  • ‎ZRX: Zombies Run + Marvel Move Screenshot
  • ‎ZRX: Zombies Run + Marvel Move Screenshot
  • ‎ZRX: Zombies Run + Marvel Move Screenshot
  • ‎ZRX: Zombies Run + Marvel Move Screenshot