Pokud je pro vás iPhone spíše jako nástroj pro pořizování nádherných fotografií a videí, určitě by vám neměl ve výbavě chybět tento víceúčelový stativ. Ať už chcete natáčet videa, fotit selfie nebo celou rodinku, je právě IK Multimedia iKlip Grip Pro správnou volbou.



IK Multimedia iKlip Grip Pro je profesionální vícefunkční fotografický stojánek na iPhone a iPod touch. iKlip Grip Pro se dá v řádu sekund přestavět na čtyři různé doplňky: bezpečný stativ na stůl s nastavitelnou výškou, ergonomický grip na natáčení stabilnějších videí, vytahovací stativ s jednou nohou / selfie tyčku a držák iPhonu / iPodu touch na jiný stativ. Jeho nová větší základna je stabilnější, zatímco vytahovací tyč je zabudovaná v rukojeti, takže je celá konstrukce gripu obzvlášť kompaktní.

Ergonomicky navržený iKlip Grip Pro umožňuje bezpečné a pohodlné držení iPhonu i při dlouhém natáčení. Nový, větší grip pomáhá stabilizovat video zachycované v pohybu a fotit bez rozmazání, obzvlášť se zoomem; navíc je bezpečnější a pohodlnější než držet samotný iPhone. Jeho rozevírací držák s výstelkou z měkké gumy bezpečně drží iPhone v krytu i bez něj a nijak ho nepoškrábe.

Z rukojeti iKlip Gripu Pro uděláš uvolněním robustní stativ na stůl, kterým můžeš snadno natáčet videa a pořizovat fotky bez držení iPhonu. Přední kameru můžeš používat na hovory přes FaceTime nebo na streamování sebe sama, zatímco zadní kamerou zachytíš celou scénu. Držák se dá snadno přepnout mezi orientací na výšku a na šířku, díky otočení v celém rozsahu 360 stupňů umožňuje snadno dosáhnout správného úhlu a pozice na bezvadný záběr.

Otočením uvolníš integrovanou teleskopickou tyč, která se dá protáhnout až na 62 centimetrů. Protože je tyč zabudovaná v rukojeti, nemůžeš ji ztratit. Prodlužovací tyč se dokonale hodí pro selfies i pro záběry z nadhledu třeba na koncertech, přiblížené záběry a další. Prodlužovací tyč se dá používat i v režimu stativu, kdy můžeš její pomocí umístit iPhone nebo iPod touch v ideální výšce nad stolem.

Přibalenou Bluetooth spouští pro iPhone můžeš fotit nebo spouštět a zastavovat nahrávání. Můžeš ji připevnit na držáček pro jednoduché ovládání kamery jednou rukou, ale taky se dá hned uvolnit a používat do 10 metrů od iPhonu. Dálková spoušť je univerzálně kompatibilní s iOS 5.0 a novějšími, takže funguje s libovolným zařízením, které máš.

Pokud z gripu iKlip Grip Pro odmontuješ držák na iPhone, budeš mít dva výrobky: standardní univerzální stativ UNC 1/4″ 20 na malé digitální fotoaparáty plus bezpečný držák na iPhone / iPod touch, který můžeš používat se standardními stativy. Svůj iPhone teď můžeš snadno a bezpečně používat s celou řadou fotografických doplňků.

Vícefunkční fotostativ IK Multimedia iKlip Grip Pro můžete zakoupit přímé na stránkách Applu a to za cenu 1819 Kč.

Zdroj: apple.cz