Apple dnes vydal čtvrtou betu macOS High Sierra pro veřejnost. Beta testeři, kteří se zaregistrovali do testovacího programu Apple, si mohou stáhnout třetí betu macOS High Sierra prostřednictvím Software Update v Mac App Store.



Ti, kteří chtějí být součástí beta testovacího programu společnosti Apple, se mohou zaregistrovat prostřednictvím webových stránek, které uživatelům umožňují přístup k iOS, macOS a tvOS betám. Do beta programu se registrujte zde.

Aktualizace macOS High Sierra je navržena tak, aby zlepšila a zdokonalila stávající operační systém macOS Sierra. Spolu s novým, efektivnějším systémem souborů (APFS) určeným pro moderní úložiště, aktualizace představí Metal 2, novou generaci rozhraní Apple Metal graphics API s podporou strojového učení, externí GPU a vytváření obsahu VR.

Vysoce efektivní kódování videa (HEVC aka H.265) přichází v oblasti High Sierra a mnoho stávajících aplikací se aktualizuje. Fotografie obsahují nové perzistentní boční pohledy a editační nástroje pro křivky, selektivní barvu a živé fotografie. Siri získá přirozenější hlas a podporu pro další příkazy související s hudbou.

Safari nabízí novou funkci automatického blokování videí a inteligentní prevenci sledování, která chrání vaše soukromí a úložiště pošty je optimalizováno tak, aby bylo o 35 procent méně místa. iMessage lze nyní ukládat na iCloud.

Zdroj: macrumors.com