Web je v současné době nejsnáze dostupným zdrojem informací pro většinu lidí. Také byste o sobě chtěli dát vědět, ale nemáte dostatečné znalosti HTML, CSS nebo Java Scriptu? To nevadí, díky aplikaci Blocs budete moci vytvořit web i bez nutnosti učení se značkovacího jazyka pro tvorbu stránek.



 

Aplikace Blocs je jednoduchým editorem pro tvorbu webových stránek. Jde o jakousi skládačku. Jak už název napovídá, přidáváte pod sebe bloky. Vyberete si, jaké rozložení se vám zrovna hodí, zda se jedná o hlavičku, obsah, galerii fotek, zápatí nebo jiné. Pak už je jen na vás, co do jednotlivých oddílů vložíte za text. Zda chcete propagovat svou uměleckou tvorbu nebo jestli  děláte reklamu na svůj právě vznikající produkt.

Aplikace nabízí skvělé možnosti optimalizace stránek pro desktopové i mobilní zobrazení. Mezi optimalizacemi se jednoduše přepínáte a vždy v živém náhledu vidíte, jak bude stránka na daném zařízení vypadat.

Vývojáři aplikace Blocs počítali s tím, že se na stránkách bude hodně odkazovat na věci běžící na platformě iOS. Právě proto můžete na stránku vložit třeba iPhone, kterému pouze změníte obsah na displeji. Inzerce vaší vlastní aplikace tak bude vypadat velmi profesionálně a propracovaně.

Blocs pak váš projekt umí vyexportovat v HTML 5 a CSS, takže s nahráním na server a následným během nebudou žádné problémy. Aplikace nabízí pětidenní trial verzi. Po uplynutí zkušební lhůty si musíte za její užívání zaplatit. Cena je 79,99$ za licenci pro dva Macy.

Aplikaci Blocs můžete najít na tomto odkaze.