Apple představil iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X. Všechny tyto zařízení mají skleněná záda a podporují bezdrátové nabíjení. Zvláštní ale je, že nepředstavil žádný hardware, který by tato zařízení dokázal bezdrátově nabít.



Stejně tak jako AppleWatch a AirPods, disponují nové iPhony funkcí rychlého nabíjení pomocí bezdrátové technologie Qi. To je stejná technologie, na které jsou dobíjeny zařízení od Samsungu. Tato technologie je asi nejrozšířenější technologií bezdrátového nabíjení ve světě. To Applu hraje do karet, protože  svou vlastní podložku pro dobíjení oficiálně nepředstavil, i tak bude nabíjení možné pomocí výrobků společností třetích stran. Apple zmiňoval třeba nabíječky od firmy Belkin nebo Mophie.

I přes to, že Apple nepředstavil oficiálně dobíjecí podložku, ukázal nám, na čem pracuje. Produkt se bude jmenovat AirPower a dokáže nabíjet iPhone, Apple Watch i AirPods zároveň.

Kolik bude AirPower stát nám ale zatím nikdo nesdělil. Na tento produkt si budeme muset počkat do příštího roku. Více zatím nevíme.

zdroj: apple.com