Apple vydá 19.9.2017 v 19:00 hodin systém iOS 11 pro veřejnost. Pojďme se podívat na důležité věci, které udělat před samotnou instalací nového systému. Aktualizace přináší změněný design, úplně přepracované Ovládací centrum, které si budete moci upravit Nastavení > Ovládací centrum > Upravit ovládací prvky. Je to jedna z nejvíce výrazných změn, ovšem zvyknete si na ní rychle. Systém nepodporuje 32 bitové aplikace, takže ty už nespustíte, zobrazit si je můžete v Nastavení > Obecné > Informace > Aplikace.



Jako první je důležité podívat se na podporovaná zařízení.

Před samotnou instalací je důležité zálohovat a to buď udělat kompletní zálohu pomocí iTunes, nebo na iCloud. V případě, že by se nepovedla instalace, tak máte vše zálohované a žádná vaše data nepřijdete.

V případě iTunes můžete udělat kontrolu poslední zálohy po kliknutí na v aplikaci iTunes na Předvolby > Zařízení. zde uvidíte kdy byla provedená poslední záloha.

Aktualizaci na iOS 11 vyvoláte přímo v iOS zařízení pomocí Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru.

Možná budete upozorněni, že nemůže být provedena instalace systému z důvodu nedostatku volného místa. Nejrychlejší k uvolnění potřebného místa je najet do Nastavení > Obecné > Úložiště, kde se vám zobrazí veškerý obsah v iOS zařízení jako je hudba, fotografie, videa, zprávy a aplikace. Snadno zde vyberete položku, kterou chcete vymazat z důvodu instalace iOS 11.

Doporučujeme mít při instalaci iOS zařízení napájeno z nabíječky popř. z USB počítače. Předejdete tak případným problémům s nedokončenou instalací.