Nintendo oznámilo, že nová mobilní hra se připravuje a tentokrát společnost plánuje přinést oblíbenou sérii oblíbených zařízení iOS – Mario Kart. Podle Nintenda je ve vývoji nová hra Mario Kart nazvaná „Mario Kart Tour“. V dnešní době o hře známe jen málo, ale Nintendo tvrdí, že bude vydáno do března 2019.



Mario Kart patří k nejpopulárnějším titulům Nintendo a mobilní hra Mario Kart bude následovat úspěšné mobilní verze her v produktech Super Mario, Animal Crossing a Fire Emblem.

Nintendo je další mobilní hry patří Super Mario Run, Animal Crossing: Pocket Camp, a Fire Emblem Heroes. První společností v herních zařízeních iOS byla Miitomo, která byla vydána v březnu roku 2016. Nintendo tento týden oznámila, že plánuje vypnout Miitomo 9. května 2018.

Zisk Nintendo smartphone dosáhl 11,2 miliardy jenů v tomto fiskálním čtvrtletí, kdy viděl růst, díky nedávnému uvedení Animal Crossing: Pocket Camp. Hra vydělala celosvětově odhadovaných 17 milionů dolarů.

Nintendo také v říjnu uvedla, že Fire Erbol Heroes je na cestě, aby splnilo své obchodní cíle a zisky. Bohužel, Super Mario Run, která je placená aplikace, spíše než free-to-play, nedosáhla „přijatelných zisků“ do konce roku 2017.

Nintendo říká, že „se naučilo hodně“ o vývoji her a nasazení ze Super Mario Run.

S více než jedním rokem před zahájením hry Mario Kart Tour se o tom v průběhu několika příštích měsíců pravděpodobně dozvíme víc. Vzhledem k aktuálnímu příkladu mobilních verzí her Nintendo je nepravděpodobné, že by byl plný titul Mario Kart, ale fanoušci této série se nepochybně těší na debut hry smartphone Mario Kart.

Zdroj: macrumors.com