Během několika posledních týdnů vývojáři aplikací pro systém iOS sdíleli příběhy na Twitteru o tom, že jejich aplikace byly odmítnuty týmem App Store společnosti Apple, protože emoji smajlíci byli používány v „situacích bez klávesnice„. Takže pokud aplikace zobrazila emoji ve svém uživatelském rozhraní, kde jej uživatel nezadal s originální klávesnicí Applu. Ten následně uvedl, že aplikace nedodržuje své obchodní značky a pokyny pro obrazy Apple Emoji.



Jak se začínají stavět účty do podobných situací, Emojipedia tento týden informovala o tomto tématu a pokoušela se pochopit nová pravidla s několika příklady aplikací, které používají emoji v jejich uživatelském rozhraní a jsou nyní odmítány společností Apple. V aplikaci iOS „Reaction Match“ se na obrazovce s chybami v herním centru objevilo používání hlasitě plačícího obličeje a mimozemských emoji, ty se staly problémem pro vývojáře Eddieho Leeho. Nakonec odstranil všechny výskyty emoji a aplikace poté byla schválena.

Stejně jako další nově objevené pokyny pro App Store, existují určité nesrovnalosti v procesech Applu a přesná pravidla zůstávají zatím nejasná. Například několik hlavních aplikací zřejmě porušuje nové pravidlo pouze pro emoji-jako-text, jako je například skóre kamarádů emoji Snapchatu, ale zdá se, že v nedávných aktualizacích nedošlo k problémům. Jiné oblasti nejistoty zahrnují emoji v push oznámení a reakce z chatbot aplikací.

Jak zdůraznil Emojipedia, mohlo by to ovlivnit menší vývojáře a způsobit, že jejich uživatelská rozhraní se stanou méně personalizovanými.

Menší vývojáři budou nejvíce zasaženi, protože profesionálně navržené emoji společnosti Apple byly rychlým a snadným způsobem, jak poskytnout snímky v aplikaci, které se vejdou do systému. Budou nyní muset vytvořit vlastní ikony pro vyplnění mezery, vložení licencované emoji sady nebo mít nahý pohled na uživatelské rozhraní. 

Větší vývojáři mají rozpočet na vytvoření vlastních emoji nebo sady ikon na licencování stávajících. Největší nebo nejpopulárnější aplikace mohou vidět, že Apple přehlédla porušování těchto nových zásad.

Zdroj: macrumors.com