Opera oznámila, že jeho bezplatná aplikace Opera VPN bude trvale ukončena k 30. dubnu 2018. Aplikace maskuje pravou IP adresu uživatele a umožňuje obcházet brány firewall, blokovat sledovací soubory cookie a další.



Koncem dubna bude aplikace zablokována na platformách iOS a Android, ale společnost uvedla, že má za cíl zajistit, aby se o vaše soukromí starala i nadále. To se týká především uživatelů, kteří platili za službu Opera Gold na mobilních zařízeních. Tito uživatelé budou mít možnost uplatnit volné roční předplatné SurfEasy a přenést si tam veškerá data. Dokonce i ti, kteří nemají Opera Gold plán budou mít šanci získat slevu ve výši 80%. Co se týče cen, plán SurfEasy Ultra se v současné době pohybuje kolem 6,49 USD/měsíc a celkový plán je 3,99 USD/měsíc.

SurfEasy Ultra nabízí neomezené využití až na pět zařízení. Je také k dispozici na více platformách, v současné době podporuje systémy Windows, Mac, iOS, Android a Amazon. Uživatelé budou moci využívat také zákaznickou podporu světové úrovně. „Všichni tady v rámci Opera VPN jsme upřímně vděčni za veškerou vaši podporu za poslední pár let a je nám líto, že by to mohlo způsobit nepříjemnost.“ Opera bude mít stále k dispozici hlavní webový prohlížeč pro uživatele Mac, včetně zabudovaného blokování reklam a VPN.

Zdroj: macrumors.com